פורקס – שוק המט"ח הבינלאומי מכונה גם פורקס, בהשאלה מהמינוח הלועזיForex (foreign exchange) שוק הפורקס הוא למעשה השוק הגדול והנזיל בעולם, שנוטלים בו חלק מגוון גדול של שחקנים, החל ממדינות ובנקים ועד לסוחרים פרטיים.
אופצייה – אופצייה בעולם הפורקס מתייחסת לזכות של הסוחר לקנות ולמכור מטבעות זרים כנגד שער חליפין מוגדר לזמן נתון. האופצייה מוגדרת על פי מצב השוק ברגע נתון ומנתונים כמו שינויים בשערי הריבית, שינויים בשערי חליפין ועוד. האופציות העיקריות העומדות בפני הסוחר הן אופציית קול (Call Option) לרכישת מטבע, ואופציית פוט (put option) למכירת מטבע.
בטחונות – בעת מסחר במט"ח נהוג להפקיד בטחונות בידי הברוקר שישמשו כערבון ליכולת לסוחר לעמוד בתנאי המסחר.
הגבלת שער – בידי סוחר המט"ח נתונה האופצייה לבצע הגבלת שער על מנת לייצר עסקה אוטומטית, כאשר שער החליפיןם של המטבע המסחר מגיע לרמה שהוגדרה מראש על ידי הסוחר.
ניתוח טכני – טכניקות לחיזוי שינויים בשערי מטבע המוססות על מגמות ודפוסים קבועים שהתרחשו בעבר בשוק המט"ח וחוזרים על עצמם. קיימות מגוון שיטות ניתוח טכני כגון "נרות יפניים" גלי אליוט וכיו"ב.
מינוף: כנראה אחד מסודות קסמו של הפורקס למשקיע הבודד, המאפשר לו לסחור בהון גדול מזה שיש לו. פלטפורמות מסחר פורקס שונות מאפשרות מינוף של 1:100 ויותר, המאפשרות עקרונית ליהנות מתשואה גדולה פי 100 מזו שהייתה אמורה להתקבל על פי הערך הריאלי של ההשקעה הראשונית. סוחרים מתחילים נוטים להתפתות לעסקאות פורקס עם מינופים גבוהים, אולם עלינו תמיד לזכור שככל שמינוף מט"ח הוא גבוה יותר כך גדלה גם רמת הסיכון.
פיפס: יחידת תזוזת המטבע הקטנה ביותר בשער המטבע. תזוזה של פיפס אחד בשערו של מטבע משקפת תזוזה של 0.0001 בשערו. תזוזה של 50 פיפסים למשל מקבלת ערך עשרוני של 0.0050 בשער המטבע.
צמדי מטבע: מסחר פורקס יתרחש תמיד בין שתי מטבעות. המטבע הראשון, החזק בין השתיים, יהיה המטבע המוביל , והשני, החלש יותר, יהיה המטבע המובל. צמדי מטבע נפוצים במסחר פורקס: יורו – דולר, דולר-שקל, דולר-ין, פאונד-דולר.
סטופ לוס (Stop Loss) – הוראה למכירה או קנייה של מטבע כאשר הוא מתחיל לאבד מן הערך ביחס לזה שנקנה בו. הוראה זו נועדה להגביל הפסדים בעת עסקה קונקרטית.
ברוקר – גורם המתווך בשוק ההון בין מוכרים לקונים לשם ביצוע עסקאות מט"ח ומקבל עמלה מן העסקה בעבור שירותיו.
מדדים כלכליים – שוק הנמט"ח מושפע ממגוון של מדדים כלכליים כגון – שיעורי אבטלה, תמ"ג (תוצר מקומי גולמי), רמת אינפלציה וכו'. סוחרים מנוסים נוהגים לעקוב אחר מדדים כלכליים אלה ואחרים על מנת לחזות שינויים בשערי החליפין של מטבעות.
ציטוט – מחירי שוק עכניים של צמדי מטבעות, הנעשים לרוב מול שער הדולר. ציטוטים של ערכי מטבעות שלא נקובים על פי שער הדולר נקראים שערים מצטלבים.